Een wereld vol kleur (documentaire)

Een Frans-Australische documentaire van Hugh Piper over kleur, waarin wetenschappers trachten de raadselen rondom het fenomeen 'kleur' te ontrafelen. 'Een wereld vol kleur' is gebaseerd op drie jaar research en weerspiegelt de expertise van fysici, neurologen, kunstenaars, antropologen, historici, ambachtslieden, marketingdeskundigen en internationale kleurenadviseurs. Bekijken (helaas is de documentaire niet meer beschikbaar)

Kleur en veiligheid

Een onderzoek naar het effect van kleur op veiligheid (Pimpernel Brouwer, 2008) Bekijken of PDF-bestand

 

Kleur en gezondheid

Martine Ziekenhuis in Groningen onderzoekt het effect van kleuren op gezondheid. Bekijken of PDF-bestand

Kleur Bewustzijn

Waar moet je beginnen met werken aan een ‘betere wereld’? Soms lijken problemen zo ‘immens’ dat je denkt geen invloed te hebben, en dus maar ‘niets’ doet. Mijn advies, zoek het niet te ver! Het is mooi als je begint met de wereld in en rondom jou. Meestal kijk je daaraan voorbij. Maar in jouw omgeving heeft jouw houding wel degelijk invloed. Jouw vriendelijkheid doet er echt toe, want vriendelijkheid creëert vriendelijkheid. Anderen worden dus jou gevoed. Maar hoe voed je jezelf? Uiteraard in de eerste plaats met goed en gezond eten. En dan zijn er nog veel meer factoren te bedenken om goed gevoed te blijven. Een bijzonder aspect hierbij is je laten voeden door de kleuren (b.v. in de natuur) en goed in je kleuren zitten. Heb je vandaag bewust gekozen voor de kleren en kleuren die jou voeden dan creëer je hiermee weer een vriendelijkheid voor je zelf en de ander. Immers ben je omgeven door kleuren die jou voeden dan kom je goed tot je recht en zul je zelf gaan stralen. Dat ziet je omgeving!

Dit zijn kleine dingen met een groot effect. Hoe groter de groep, hoe meer straling en vriendelijkheid, hoe groter de invloed op onze wereld. Zo help je mee, dag in daguit, aan een betere wereld.

Alles begint dus met bewust leven. Dat geeft minder schulden, minder benodigde grondstoffen, minder afval, minder stress, om zo méér te kunnen genieten van wat er écht toe doet. Wie het aandurft zich meer dáárop te focussen zal snel ervaren hoeveel positieve energie dat oplevert, en hoeveel je met weinig kunt realiseren!

Website van de Betere Wereld

Folder Ontdek je kleuren